Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за СД–чейднжър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от savoibul Покажи съобщение
    Въпрос на лично мнение, щом предпочиташ количеството пред качеството, ти си знаеш. Но това че само прескача и не става за слушане да знаеш че не е вярно.
    Напълно подкрепям и моят е ОК , наистина много рядко го ползвам , защото слушам предимно радио , а 6 диска х 18 песни = 108 парчета ако са ви малко ! Аз не мога и 2 да си напълна хахахахаха
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

+1 в полза на чейнджъра освен това с оригинални ЦД-та не прескача въобще.
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Много хора се оплакаха, но ето че има и доволни. Аз за сега ще карам без него

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
          Много хора се оплакаха, но ето че има и доволни. Аз за сега ще карам без него
          Не говори глупости, колега, оригиналният чейнджър си е много добър, а качеството на звука на някаква джаджа за 19 лв едва ли може да се сравни.

И нека не бъркаме нещата: едно е дали чейнджъра е добър или не, а съвсем друго е че искаш да слушаш мп3. И аз искам от чешмата вкъщи да ми тече биричка, ама ...

---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
          +1 в полза на чейнджъра освен това с оригинални ЦД-та не прескача въобще.
          Аз па търсих оригинално ЦД на Металика с мп3, ама немаше по магазините
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Моята няма чейнджър, няма инсталация за него, няма и поставката над акумулатора за него, но ако ми попадне на изгодна цена бих си монтирал - звука от твърд носител в СD формат осезаемо се различава и ако имах такова работещо устройство не бих си и помислял за нещо друго.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Само да напомня на противниците на MP3 това, че въпреки че по дефиниция и на теория представлява "lossy" формат, практически качеството зависи единствено и само от битрейта и честотата на квантуване.
              При битрейт от 128 нагоре и честота от 44 100 Hz трябва да имаш бая развит слух, за да усетиш разлика между MP3 и CD-аудио формат.

Бих казал, че качеството практически не зависи от формата а от качеството на трансмитера.

Лично аз съм попадал на трансмитери, които за нищо не стават. Има обаче и евтини, които работят доста прилично.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Само да напомня на противниците на MP3 това, че въпреки че по дефиниция и на теория представлява "lossy" формат, практически качеството зависи единствено и само от битрейта и честотата на квантуване.
                При битрейт от 128 нагоре и честота от 44 100 Hz трябва да имаш бая развит слух, за да усетиш разлика между MP3 и CD-аудио формат.

Бих казал, че качеството практически не зависи от формата а от качеството на трансмитера.

Лично аз съм попадал на трансмитери, които за нищо не стават. Има обаче и евтини, които работят доста прилично.
                Тука нещата са много по дълбоки отколкото ги представяш тва е се дно да ми кажеш че дигитален процесор възпроизвежда по-добър звук от лампов усилвател Ако ме разбереш добре ако не жив и здрав щот не ми се спори
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз млъквам . Не ми се спори с никой ! За някой е добро за други не ! За това казах въпрос на вкус !

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Тука нещата са много по дълбоки отколкото ги представяш тва е се дно да ми кажеш че дигитален процесор възпроизвежда по-добър звук от лампов усилвател Ако ме разбереш добре ако не жив и здрав щот не ми се спори
                    Добре разбирам накъде "биеш", само че преди да започваме спора, ще ти предложа да помислиш добре върху следното:

1 - Дали е правилно да се сравняват дигиталния процесор и ламповия усилвател. Защото едното няма нищо общо с другото.

Редно е да се сравняват лампови усилватели с друг вид усилватели (с биполярни или MOS транзистори)
                    И двата вида усилватели усилват аналогови сигнали.
                    А аз други усилватели на мощност освен аналогови не познавам.

Ще ми е много интересно ако ти ми посочиш усилвател на мощност, който не усилва аналогови а цифрови сигнали.

Друг е въпроса за обработката на сигнала, преди усилването (смесване, шумоподтискане, честотни корекции............) Може би това визираш като говориш за цифрова обработка или най-общо казано - цифрово процесиране на сигналите.

Във връзка с темата и моя предишен пост искам също да ти напомня, че и MP3 формата и CD аудио форматът са цифрови формати а не аналогови.

Който и да е цифров формат не може да се сравнява (поне на теория) с аналоговия сигнал. Просто защото винаги при преобразуването от аналогова към цифрова величина имаме загуба на информация. Т. е на качество.

Друг е въпросът със шумовете на аналоговите носители и усилватели и тяхната неревномерна честотна лента.
                    Там именно е същественото предимство на цифровите сигнали.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Повече няма да пускам теми че ЗБИХ ХОРАТА ..

За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :Х

Comment

Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщение
                        Повече няма да пускам теми че ЗБИХ ХОРАТА ..

За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :Х
                        Защото са качествени. А сега сериозно много е просто, нямаш друг вариант за чейнджар и всички го знаят това, а търсенето определя цената.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                        Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                        FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Като искате качеството на CD аудио - player - а ето ви плеър, който възпроизвежда WMA формат, който по нищо не отстъпва на CD аудиото. С тази разлика, че не се влияе от дупките и е доста по-евтин от оригиналния прехвален CD changer

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Екотроник - ЕВАЛА за разяснението за качеството на музиката !!!!!!!!
                            А относно линка дето си дал - това не "може" да изкара звук като на CDA аудио .

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
                              Екотроник - ЕВАЛА за разяснението за качеството на музиката !!!!!!!!
                              А относно линка дето си дал - това не "може" да изкара звук като на CDA аудио .
                              Донякъде съм съгласен с теб. Но с една уговорка.

1 - Двата формата WMA и CD - аудио са с едно и също качество. Така че не е заради плеъра загубата на качество.
                              2 - Загубата на качество идва заради начина на вкарване на сигнала в ICS - а. А именно чрез FM трансмитер, който внася шумове, изкривявания и орязва честотната лента.

Накратко ако подадеш сигнал по кабел от WMA плеър и сравняваш качеството спрямо changer - a, никаква разлика няма да има в качеството. Дори и теоретично.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Добре разбирам накъде "биеш", само че преди да започваме спора, ще ти предложа да помислиш добре върху следното:

1 - Дали е правилно да се сравняват дигиталния процесор и ламповия усилвател. Защото едното няма нищо общо с другото.

Редно е да се сравняват лампови усилватели с друг вид усилватели (с биполярни или MOS транзистори)
                                И двата вида усилватели усилват аналогови сигнали.
                                А аз други усилватели на мощност освен аналогови не познавам.

Ще ми е много интересно ако ти ми посочиш усилвател на мощност, който не усилва аналогови а цифрови сигнали.

Друг е въпроса за обработката на сигнала, преди усилването (смесване, шумоподтискане, честотни корекции............) Може би това визираш като говориш за цифрова обработка или най-общо казано - цифрово процесиране на сигналите.

Във връзка с темата и моя предишен пост искам също да ти напомня, че и MP3 формата и CD аудио форматът са цифрови формати а не аналогови.

Който и да е цифров формат не може да се сравнява (поне на теория) с аналоговия сигнал. Просто защото винаги при преобразуването от аналогова към цифрова величина имаме загуба на информация. Т. е на качество.

Друг е въпросът със шумовете на аналоговите носители и усилватели и тяхната неревномерна честотна лента.
                                Там именно е същественото предимство на цифровите сигнали.
                                Съществуват величини в звука, на които някои хора им прави впечетление, като например тембър.
                                А, има други хора, които държат да има джангър и високи нива на децибели и нямат възможност да достигнат до оценка качеството на звука.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X