If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Въпрос на лично мнение, щом предпочиташ количеството пред качеството, ти си знаеш. Но това че само прескача и не става за слушане да знаеш че не е вярно.
Напълно подкрепям и моят е ОК , наистина много рядко го ползвам , защото слушам предимно радио , а 6 диска х 18 песни = 108 парчета ако са ви малко ! Аз не мога и 2 да си напълна хахахахаха
Много хора се оплакаха, но ето че има и доволни. Аз за сега ще карам без него
Не говори глупости, колега, оригиналният чейнджър си е много добър, а качеството на звука на някаква джаджа за 19 лв едва ли може да се сравни.
И нека не бъркаме нещата: едно е дали чейнджъра е добър или не, а съвсем друго е че искаш да слушаш мп3. И аз искам от чешмата вкъщи да ми тече биричка, ама ...
---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 17:50 ----------
Моята няма чейнджър, няма инсталация за него, няма и поставката над акумулатора за него, но ако ми попадне на изгодна цена бих си монтирал - звука от твърд носител в СD формат осезаемо се различава и ако имах такова работещо устройство не бих си и помислял за нещо друго.
Само да напомня на противниците на MP3 това, че въпреки че по дефиниция и на теория представлява "lossy" формат, практически качеството зависи единствено и само от битрейта и честотата на квантуване.
При битрейт от 128 нагоре и честота от 44 100 Hz трябва да имаш бая развит слух, за да усетиш разлика между MP3 и CD-аудио формат.
Бих казал, че качеството практически не зависи от формата а от качеството на трансмитера.
Лично аз съм попадал на трансмитери, които за нищо не стават. Има обаче и евтини, които работят доста прилично.
Само да напомня на противниците на MP3 това, че въпреки че по дефиниция и на теория представлява "lossy" формат, практически качеството зависи единствено и само от битрейта и честотата на квантуване.
При битрейт от 128 нагоре и честота от 44 100 Hz трябва да имаш бая развит слух, за да усетиш разлика между MP3 и CD-аудио формат.
Бих казал, че качеството практически не зависи от формата а от качеството на трансмитера.
Лично аз съм попадал на трансмитери, които за нищо не стават. Има обаче и евтини, които работят доста прилично.
Тука нещата са много по дълбоки отколкото ги представяш тва е се дно да ми кажеш че дигитален процесор възпроизвежда по-добър звук от лампов усилвател Ако ме разбереш добре ако не жив и здрав щот не ми се спори
Тука нещата са много по дълбоки отколкото ги представяш тва е се дно да ми кажеш че дигитален процесор възпроизвежда по-добър звук от лампов усилвател Ако ме разбереш добре ако не жив и здрав щот не ми се спори
Добре разбирам накъде "биеш", само че преди да започваме спора, ще ти предложа да помислиш добре върху следното:
1 - Дали е правилно да се сравняват дигиталния процесор и ламповия усилвател. Защото едното няма нищо общо с другото.
Редно е да се сравняват лампови усилватели с друг вид усилватели (с биполярни или MOS транзистори)
И двата вида усилватели усилват аналогови сигнали.
А аз други усилватели на мощност освен аналогови не познавам.
Ще ми е много интересно ако ти ми посочиш усилвател на мощност, който не усилва аналогови а цифрови сигнали.
Друг е въпроса за обработката на сигнала, преди усилването (смесване, шумоподтискане, честотни корекции............) Може би това визираш като говориш за цифрова обработка или най-общо казано - цифрово процесиране на сигналите.
Във връзка с темата и моя предишен пост искам също да ти напомня, че и MP3 формата и CD аудио форматът са цифрови формати а не аналогови.
Който и да е цифров формат не може да се сравнява (поне на теория) с аналоговия сигнал. Просто защото винаги при преобразуването от аналогова към цифрова величина имаме загуба на информация. Т. е на качество.
Друг е въпросът със шумовете на аналоговите носители и усилватели и тяхната неревномерна честотна лента.
Там именно е същественото предимство на цифровите сигнали.
За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :Х
За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :Х
Защото са качествени. А сега сериозно много е просто, нямаш друг вариант за чейнджар и всички го знаят това, а търсенето определя цената.
Като искате качеството на CD аудио - player - а ето ви плеър, който възпроизвежда WMA формат, който по нищо не отстъпва на CD аудиото. С тази разлика, че не се влияе от дупките и е доста по-евтин от оригиналния прехвален CD changer
Екотроник - ЕВАЛА за разяснението за качеството на музиката !!!!!!!!
А относно линка дето си дал - това не "може" да изкара звук като на CDA аудио .
Донякъде съм съгласен с теб. Но с една уговорка.
1 - Двата формата WMA и CD - аудио са с едно и също качество. Така че не е заради плеъра загубата на качество.
2 - Загубата на качество идва заради начина на вкарване на сигнала в ICS - а. А именно чрез FM трансмитер, който внася шумове, изкривявания и орязва честотната лента.
Накратко ако подадеш сигнал по кабел от WMA плеър и сравняваш качеството спрямо changer - a, никаква разлика няма да има в качеството. Дори и теоретично.
Добре разбирам накъде "биеш", само че преди да започваме спора, ще ти предложа да помислиш добре върху следното:
1 - Дали е правилно да се сравняват дигиталния процесор и ламповия усилвател. Защото едното няма нищо общо с другото.
Редно е да се сравняват лампови усилватели с друг вид усилватели (с биполярни или MOS транзистори)
И двата вида усилватели усилват аналогови сигнали.
А аз други усилватели на мощност освен аналогови не познавам.
Ще ми е много интересно ако ти ми посочиш усилвател на мощност, който не усилва аналогови а цифрови сигнали.
Друг е въпроса за обработката на сигнала, преди усилването (смесване, шумоподтискане, честотни корекции............) Може би това визираш като говориш за цифрова обработка или най-общо казано - цифрово процесиране на сигналите.
Във връзка с темата и моя предишен пост искам също да ти напомня, че и MP3 формата и CD аудио форматът са цифрови формати а не аналогови.
Който и да е цифров формат не може да се сравнява (поне на теория) с аналоговия сигнал. Просто защото винаги при преобразуването от аналогова към цифрова величина имаме загуба на информация. Т. е на качество.
Друг е въпросът със шумовете на аналоговите носители и усилватели и тяхната неревномерна честотна лента.
Там именно е същественото предимство на цифровите сигнали.
Съществуват величини в звука, на които някои хора им прави впечетление, като например тембър.
А, има други хора, които държат да има джангър и високи нива на децибели и нямат възможност да достигнат до оценка качеството на звука.
Comment